Hvordan bruke bærene?
Bær kan brukes til mye! Alt fra syltetøy, smoothie, saft, i kaker og desserter eller kanskje aller best: Du kan nyte de som de er – gjerne med fløte, vaniljesaus eller vaniljekesam. Bær er sunne og fulle av vitaminer og kostfiber. Bær holder seg best i kjøleskap, men har kort holdbarhet. De egner seg godt til å fryses.
Hvor godt er ikke hjemmelaget syltetøy? Det er enklere enn du tror å lage enten du velger å koke det eller kun røre. Du bestemmer selv hvor mye sukker du vil bruke og du kan droppe det helt. Du får et sunnere syltetøy dersom du lager det selv, Her kan du få vår favorittoppskrift, men husk at det finnes mange måter å lage syltetøy på avhengig av hva du liker. Det finnes ulike alternativer:
Dersom du bruker veldig modne bær kan du legge til litt lyse bær for tykkere syltetøy. Lysere bær inneholder mer pektin som er naturlig stivelse.
Her er vår favoritt:
ELINS RØRTE JORDBÆRSYLTETØY
Bruk 6-8 kurver jordbær til en pakke frysepulver. Knus bærene i en bolle, Bland fysepulver og 3-400 g sukker i en annen bolle. Tilsett denne blandingen i bærene mens du rører. Smak evt til med sukker. Ha i plastbegre og frys ned. Nytes gjennom vinteren!
Hvor godt er ikke hjemmelaget syltetøy? Det er enklere enn du tror å lage enten du velger å koke det eller kun røre. Du bestemmer selv hvor mye sukker du vil bruke og du kan droppe det helt. Du får et sunnere syltetøy dersom du lager det selv, Her kan du få vår favorittoppskrift, men husk at det finnes mange måter å lage syltetøy på avhengig av hva du liker. Det finnes ulike alternativer:
- Du kan røre bærene som de er og fryse de. Husk at det da har en holdbarhet på en uke i kjøleskap.
- Du kan røre bærene med sukker. Husk at det da har en holdbarhet på en uke i kjøleskap.
- Du kan røre bærene med sukker og frysepulver (stivelsespulver). Husk at det da har en holdbarhet på en uke i kjøleskap.
- Du kan også koke bærene med sukker før du fryser dem, Da har det lengre holdbarhet når du tar det opp fra fryseren.
- Du kan også koke bærene med sukker og syltepulver før du fryser dem, da har det lengre holdbarhet når du tar det opp fra fryseren.
- Noen foretrekker å sylte på gamlemåten ved å koke og ha på glass som står i spiskammerset, eller boden slik vi kaller det i dag. Husk da at ikke alle bærsorter egner seg til det. Du slipper frysekapasitet.
- Godt modne bananer er bra som søtning og eple kan brukes til å gjøre syltetøyet stivere. Det kan erstatte sukker og tilsetningsstoffer.
Dersom du bruker veldig modne bær kan du legge til litt lyse bær for tykkere syltetøy. Lysere bær inneholder mer pektin som er naturlig stivelse.
Her er vår favoritt:
ELINS RØRTE JORDBÆRSYLTETØY
Bruk 6-8 kurver jordbær til en pakke frysepulver. Knus bærene i en bolle, Bland fysepulver og 3-400 g sukker i en annen bolle. Tilsett denne blandingen i bærene mens du rører. Smak evt til med sukker. Ha i plastbegre og frys ned. Nytes gjennom vinteren!
For mer inspirasjon og informasjon; gå gjerne inn på disse sidene:
http://www.frukt.no/ravarer/bar/
http://www.bama.no/bar/.
http://www.frukt.no/ravarer/bar/
http://www.bama.no/bar/.